Anadolu Meslek Lisesi

30.11.2012 4309

Okulumuzda .... yılından beri faaliyet gösteren Endüstri Meslek Lisesi, ortaöğretim düzeyinde asgari ortak genel kültür vermek, toplum sorunlarına duyarlı, yurdun ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunma bilincini ve gücünü kazandırma amacına yönelik ortak genel kültür dersleri ve çeşitli meslek alanlarında endüstrinin ihtiyaç duyduğu meslekî formasyon verilmek suretiyle, hayata, iş alanlarına ve yükseköğretime hazırlayan programlar uygulamaktadır. Endüstri meslek lisesi öğrencileri; 11 ve 12'inci sınıflarda (öncelikle son sınıf öğrencileri olmak üzere) genel bilgi ve teknik teorik dersleri haftanın iki gününde okulda, uygulamalı meslek derslerini ise haftanın üç gününde alanları ile ilgili işletmelerin makine, araç-gereç ve mesleğinde uzmanlaşmış personel imkânlarından yararlanarak iş yerlerinde yapmaktadır.

Bu okulların eğitim süresi 4 yıl olup sınavsız öğrenci alınmaktadır.

Bu programa Lise Geçiş Sınavı olmaksızın adrese dayalı yöntem ile Öğrenci alımı gerçekleştirilmektedir. Bu programın adı Anadolu Meslek Lisesi olarak değiştirilmiştir.