Makine Teknolojisi

Makine Teknolojisi

Makine Teknolojileri Alanı; Anadolu Teknik Lisesi Makine, Teknik Lise Makine ve Endüstri Meslek Lisesi Makine Bölümü öğrencileri eğitim Öğretim görmektedir.

30.11.2012 4849

GENEL BİLGİ
Makine Teknolojileri Alanı; Anadolu Teknik Lisesi Makine, Teknik Lise Makine ve Endüstri Meslek Lisesi Makine Bölümü öğrencileri eğitim Öğretim görmektedir. Anadolu Teknik Lisesi Makine alanın da; Bilgisayarlı Makine İmalatı(CNC) ve Kalıpçılık Dallarında. Teknik Lise Makine Alanında ; Bilgisayarlı Makine İmalatı (CNC) dalında. Endüstri Meslek Lisesi Makine Dalında Bilgisayarlı Makine imalatı (CNC) ve Mekanik Bakım ve Onarım Eğitimi verilmektedir. Makine teknolojileri alanı, araç gereç ve teknik donanım itibarı ile okulumuzun ve ilimizdeki Endüstri Meslek Liseleri arasında en donanımlı bölüm durumundadır. Okulumuz Makine Teknolojileri alanı, 3000m2 kapalı alanı. 3 Adet (toplam 55Adet bilgisayar) Bilgisayar laboratuarı. Teknoloji dershaneleri. 6 Atölye. Tezgah Araç Gereç: 1 adet CNC Torna 2 Adet CNC dik işleme, 9 Adet Üniversal Torna tezgahı, 2 Adet Üniversal Freze Tezgahı, 1 Adet Satıh Taşlama Tezgahı, 1Adet Silindirik Taşlama, Tezgahı 2 Adet Üniversal Alet Bileme Tezgahı, 1 adet Radyal Matkap Tezgahı, 1 Adet Sütunlu Matkap tezgahı, 3 Adet Masa matkap tezgahı, 1 adet Vargel tezgahı , 1 Adet Eksantrik Pres tezgahı, 1 adet Tav fırını ve 30 Adet Tesviyeci tezgahı ve bu tezgahlara ait aksesuarlar-avadanlıklara sahiptir.

 

Neler Öğretilir?


Alanımızda eğitim gören öğrenciler Lise Eğitiminin yanında, seçtikleri alanların özelliğine göre: Bilgisayarlı Makine İmalatı CNC dalı öğrencileri: Talaşlı üretim metotları ve yöntemleri ile CNC makinelerinin programlanması, işletilmesi ile ilgili iş ve işlemleri öğrenir. Bu alanda kullanılan makineleri başarı ile kullanır. Mesleki bilgi ve teknolojik bilgiler ile gerekli donanımları kazanmış olarak mezun olur. Mekanik Bakım Onarım dalı örgencileri; Talaşlı üretim yöntemleri. Mekanik sistemlerin bakım ve onarımı, Sistemlerin mekanik yapıları ve arıza bulma-giderme yöntem ve tekniklerini öğrenmiş olarak mezun olur.

 

Mezunlar Ne Yapabilir?


Makine Teknolojileri Alanı Anadolu Teknik Lisesi ve Teknik Lise diploması ile mezun olan öğrenciler Lise fen kolu düzeyinde eğitim alarak mezun olduklarından. Üniversite sınavlarında başarılı olmaları halinde Üniversitelerin 4 yıllık lisans düzeyinde eğitim veren Makine Mühendisliği, Makine ana bilim dalı öğretmenliklerinin tamamını ( Talaşlı üretim, Makine resim konstrüksiyon, Metal işleri, Isıtma İklimlendirme ve Otomotiv ) ve Üretim mühendisliklerini tercih edebilirler. Ayrıca Ön lisan eğitimi veren Meslek Yüksek okullarının makine bölümlerine sınavsız geçiş yapabilirler. Endüstri meslek lisesi diploması ile mezun olan öğrenciler. Üniversite seçme sınavları da başarılı olmaları halinde; Makine ana bilim dalı öğretmenliklerinin tamamını (Talaşlı üretim, Makine resim konstrüksiyon, Metal işleri, Isıtma İklimlendirme ve Otomotiv ) tercih edebilirler. Ön lisan eğitimi veren Meslek Yüksek okullarının makine bölümlerine sınavsız geçiş yapabilirler.


Ayrıca Mezun öğrencilerimiz Mesleki Eğitim Merkezlerinden Doğrudan Ustalık Belgesi ve İşyeri açma belgesi alma hakkına sahiptirler.


Yöremizde Metal iş kolunda üretim yapan çok sayıda haddehane ve yan kuruluşları olduğundan mezunlarımız meslekleri ile ilgili iş yerlerinde kolaylıkla iş bulabilmektedirler. Yöremizde faaliyetini sürdüren ülkemizin dev sanayi kuruluşlarından İSDEMİR AŞ. İstihdam ettiği meslek lisesi mezunları arasında Alanımız mezunu öğrencilerin sayısı en üst sıradadır.

 Makine TeknolojisiMakine TeknolojisiMakine TeknolojisiMakine TeknolojisiMakine TeknolojisiMakine TeknolojisiMakine TeknolojisiMakine TeknolojisiMakine TeknolojisiMakine TeknolojisiMakine TeknolojisiMakine TeknolojisiMakine TeknolojisiMakine TeknolojisiMakine TeknolojisiMakine TeknolojisiMakine TeknolojisiMakine TeknolojisiMakine TeknolojisiMakine TeknolojisiMakine TeknolojisiMakine TeknolojisiMakine TeknolojisiMakine Teknolojisi