Metal Teknolojisi

30.11.2012 1853

GENEL BİLGİ

Metal teknolojisi alanı 10 ,11. 12. sınıflarda toplam 10 şube, 369   öğrenci ve 11 öğretmenle eğitim ve öğretim yapmaktadır.Çevredeki sanayi   sektöründeki hızlı değişim alanımıza olan ilgiyi olumlu yönde artırmakta ve   bu durum öğrenci sayılarında patlamalara neden olmaktadır.

Alanımızda kaynakçılıkla ilgili çağın ihtiyaçlarına cevap veren modern   kaynak atölyeleri mevcut olup yetişkinlere bu dalda zaman zaman kaynak   kursları verilmektedir. Ayrıca öğrencilerimiz eğitim ve öğrenimleri süresince   döner sermaye çalışmalarına katılarak bilgi ve becerilerini daha da   artırmakta ve ekonomik olarak aile bütçelerine az da olsa bir katkıda   bulunmaktadırlar. Bu durum öğrencilerimizde kendine olan güvenin artmasına   neden olmaktadır.

Neler Öğretilir?

1-Soğuk şekillendirme (kapı, pencere doğramalarının ve parmaklıklarının   yapımı),

2-Sıcak şekillendirme,

3-Süsleme demirciliği,

4-Elektrik ark kaynağı,

5-Oksi-Gaz kaynağı,

6-Gazaltı kaynağı,

7-TIG (ARGON) Kaynağı,

8-Döner sermaye çalışmaları,

9-Metal yüzey işlemleri.

Mezunlar Ne Yapabilir?

—Kendi alanlarında ustalık belgesi alarak işyeri açabilirler (düşük bir   sermaye ile)

—Sanayide kendi alanlarında kolayca iş bulabilirler.

—Kendi alanlarında yüksek öğretime devam ederek bu dalda metal   teknolojisi öğretmeni olabilirler.