Metalurji Teknolojisi

Metalurji Teknolojisi

Metalurji Teknolojisi Alanı öncelikle demir çelik sektörünün ihtiyacı olan teknik elaman yetiştirmek amacı ile kurulmuş bir bölümdür.

30.11.2012 1447

GENEL BİLGİ

Metalurji Teknolojisi Alanı öncelikle demir çelik sektörünün ihtiyacı olan teknik elaman yetiştirmek amacı ile kurulmuş bir bölümdür. Okulumuzda malzeme laboratuarı ve atölyeleri ile teknolojiyi yakalamaya çalışmakta olup öğrencilerimizin eksiksiz mezun olabilmesi için her türlü tedbir alınmakta ve seviyeli bir eğitim verilmektir.

 

Neler Öğretilir?

10. sınıfta öğrenciler Dökümcülük ve Kokçuluk , 11. sınıfta Yüksek Fırın ve Çelikçilik, 12. sınıfta ise Haddecilik ve Isıl İşlem derslerini alarak mezun olurlar.

 

Mezunlar Ne Yapabilir?

Mezun olan öğrencilerimiz; dökümcülük, kokçuluk, çelikçilik, ısıl işlem ve yüksek fırın tesislerinde çalışabilir. Meslek yüksek okullarının ilgili bölümlerine sınavsız geçebilirler. Dört yıllık fakültelere de kendi bölümlerinin tercih ettiklerinde ek puan alarak girebilirler. Ayrıca bir teknik elamanda bulunması gereken vasıfları taşıyarak bunları da yerine getirirler.

Metalurji TeknolojisiMetalurji TeknolojisiMetalurji TeknolojisiMetalurji TeknolojisiMetalurji TeknolojisiMetalurji TeknolojisiMetalurji TeknolojisiMetalurji TeknolojisiMetalurji TeknolojisiMetalurji TeknolojisiMetalurji TeknolojisiMetalurji TeknolojisiMetalurji TeknolojisiMetalurji TeknolojisiMetalurji TeknolojisiMetalurji Teknolojisi