Proje Ekibi

30.11.2012 1821

Dünyada hızla gelişen teknoloji ve metodolojiler karşısında sektörlerde çalışan işgücünün sürekli eğitimi çok büyük bir ihtiyaç olarak ortaya çıkmıştır. Tüm bu problemlerin yanında hazır işgücü olarak çalışma hayatına atılacak Mesleki Eğitim Okulları mezunlarının mesleki becerileri ve yeterliliklerinin kendileri ve işverenler tarafından tanımlanamaması, mezunların gelişen teknoloji ve çalışma hayatına atıldıktan sonra yaşadığı adaptasyon problemi çok derin bir sorun oluşturmaktadır.


 

Tüm bu problemler karşısında okulumuz Payas Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi; yepyeni bir strateji oluşturarak ülkemiz ve bölgemizde yaşanan bu değişim ve gelişim sürecinde aktör olmaya soyunmuştur. Öncelikli olarak bu süreçte sanayi sektörü ve mesleki eğitim sisteminde oluşan tüm gelişmeleri takip ederek okulumuzda entegrasyonunu sağlamak amacıyla Okul Projeler Koordinasyon Ekibinin kurulması gerçekleştirilmiştir. Bu süreçte temel hedefimiz; tüm öğrencileri, eğitim gördükleri mesleklerde tanımlanmış ulusal ve uluslar arası yeterliliklere sahip, çalışma hayatında her türlü değişim ve gelişime uyumlu dinamik becerilerle donanmış şekilde mezun ederek Payas Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi diplomasının marka değerini yükseltmektir.

 

Ayrıca okulumuzun sahip olduğu imkanlarla bölgemizde çok büyük sosyal bir problem olan mesleksiz işsizlere bir meslek kazandırarak istihdama hazırlamak ve değişimin çok hızlı yaşandığı dünyamız da sektörlerde çalışanların yaşadıkları nitelik problemlerine Hayat Boyu Öğrenme Felsefesi ile Payas Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Bölgede çözüm adresi olacaktır. Slogan bir deyim olmaktan öte gitmeyen Okul-Sanayi işbirliği; ortak yapılacak projelerle gerçek anlamda bir işbirliğine dönüşecektir.

 

Projeler Koordinasyon Biriminin ana felsefesi, Payas TEML' nin yerel ve ulusal düzeyde tanıtımını yapmak, çalışma hayatı ile güçlü bir sosyal diyalog kurmasını sağlamak, mesleki teknik eğitimde öncü olma yolunda ilerlemesine yardımcı olmak, etkin ve güçlü işbirlikleri kurarak yerel, ulusal ve uluslar arası projeler geliştirmesini ve uygulamasını sağlamaktır.

 

Payas TEML' nin ana faaliyet alanı olan mesleki ve teknik eğitimin, mesleki yeterliliklere göre İş Sağlığı ve Güvenliği kuralları çerçevesinde planlanmasını ve uygulanmasını sağlamak üzere projeler geliştirmek, görüş ve önerilerde bulunmak birimin hedefleri arasındadır.

 

Bölgede ve ulusal düzeyde mesleki ve teknik eğitimin markası olma ideali taşıyan Payas TEML' de öğrenciler, eğitimciler ve personelin demokratik ve güçlü katılımını sağlamak üzere çalışmalar yapmak, yönetimle ortak projeler geliştirmek ve demokratik okul anlayışının gelişmesine zemin hazırlamak hedeflerindendir.