Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri

Ürün tasarımı, sistem dinamiği ve akıllı kontrol, üretim süreçlerinin gözlemlenmesi, modellenmesi ve kontrolü, hareketli robot sistemleri, kuvvet elektroniği, mikro sistem tasarımı ve uygulamaları, endüstriyel kontrol tasarımı, algılayıcılar ve robot sistemleri, görüntü işleme, yapay sinir ağları, yapay zekâ ve sanal gerçeklik gibi alanlar, savunma sanayi, otomotiv ve tekstil sektörleri       endüstriyel otomasyonun ilgi alanlarından başlıcalarıdır.

Dallar:

*  Endüstriyel Kontrol

*  Mekatronik

07.10.2013 2371

MESLEK ELEMANLARINDA ARANAN   ÖZELLİKLER

Otomasyon  alanında  çalışmak  isteyenlerin  görme  ve  işitme  duyu  organlarının  mesleğin gerektirdiği derecede işlevini yerine getirmesi gerekir. Matematik ve fen bilimlerine yatkın, analitik geometri ve görsel düşünme yeteneğine sahip, soğukkanlı, dikkatli, titiz ve ayrıntılara özen gösteren, ince ayrıntıları yakalayabilen, el becerisi gelişmiş, yeniliğe açık, araştırıcı, sorun giderici, alet ve makinelerle çalışabilen, bedenen ve ruhsal olarak sağlıklı olan, estetik görüşlü ve meslekî eğitim almış kimseler olmaları gerekir.

Beyaz eşya, otomotiv, elektrik, elektronik, makine, gıda, sağlık, temizlik, ilaç, savunma sanayi, toplu dağıtım, üretim, basın-yayın, tekstil firmalarında iş bulabilmektedirler.

Eğitim

Öğrencilerin mezun olduklarında sınavsız yerleştirilebilecekleri meslek yüksek okulu programları:

*  Uçak Elektroniği

*  Açıkhava Reklam Ürünleri ve Serigrafi

*  Biyomedikal Cihaz Teknolojisi

*  Elektrik

*  Elektrik-Elektronik Teknikerliği

*  Elektronik Haberleşme

*  Elektronik Haberleşme (Uzaktan Eğitim)

*  Endüstriyel Elektronik

*  Endüstriyel Elektronik (Uzaktan Eğitim)

*  Endüstriyel Otomasyon

*  Endüstriyel Otomasyon (Uzaktan Eğitim)

*  Ev Cihazları Teknolojisi

*  Hidroelektrik Santralları

*  Mekatronik

*  Mekatronik (Uzaktan Eğitim)

*  Otomotiv

*  Radyo ve Televizyon Tekniği

*  Raylı Sistemler Elektrik-Elektronik Teknolojisi

*  Sahne ve Gösteri Sanatları Işık Teknikerliği

*  Sahne ve Gösteri Sanatları Ses Teknikerliği

*  Termik Santral Makineleri

*  Termik Santrallerde Enerji Üretimi

Ayrıca öğrencilerin tercik ettikleri takdirde ek puan alabilecekleri Lisan programları:

*  Elektronik Öğretmenliği

*  Elektronik ve Bilgisayar Öğretmenliği

*  Elektronik ve Haberleşme Öğretmenliği

*  Havacılık Elektrik ve Elek. (Sivil Hav.YO.)

*  Kontrol Öğretmenliği

*  Mekatronik Öğretmenliği

*  Telekomünikasyon Öğretmenliği

*  Uçak Elektrik-Elektronik (Sivil Havacılık YO.)

Endütriyel OtomasyonEndütriyel OtomasyonEndütriyel OtomasyonEndütriyel Otomasyon