Telafi Programı

30.11.2012 5367

Telafi Eğitimi

Telafi eğitimi çok uzun yıllardır uygulanan ancak insanların pek haberinin olmadığı bir programdır. Bu programa göre herhangi bir lise mezunu hangi bölümden mezun olursa olsun (düz,anadolu,sayısal-sözel,akşam lisesi, açık lise) telafi eğitimi sayesinde 1,5 sene gibi bir süre sonunda istediği alan/dal ile ilgili örgün diplomasına kavuşabilir.

Ayrıca daha önceden Kalfalık ya da Ustalık Belgesi´ne sahip meslek çalışanları da bu programa kayıt olarak meslek lisesi diploması almaya hak kazanabilirler.

Tekrar etmem gerekirse bu program sonunda örgün diploma alırsınız yani Açık Meslek Lisesi gibi açık lise diplomanız olmaz, bu program açık liseden farklı bir programdır, derslerin saatleri kayıt olan öğrencilerce ortak olarak okulla birlikte belirlenir. Genellikle hafta içleri akşam saatlerinde dersler başlar. Derslerin yanı sıra yaz stajı da zorunludur. Öte yandan derslere devam kesinlikle zorunludur, devamsızlık yapamazsınız.

 

Telafi eğitimi programına kayıt olan öğrenciler örgün bir meslek lisesi öğrencisinin aldığı tüm mesleki dersleri saat farkı olmaksızın alır bu sebeple yoğun bir programdır, gece geç saatlere kadar sürer ayrıca haftasonları da ders görülür. 1,5 sene gibi bir sürede bitebilmektedir ancak haftada ortalama en az 5 gün ders olabilmektedir. Ancak öğrenciler sadece mesleki dersleri görürler çünkü daha önce okudukları lise programlarında zaten kültür derslerini almışlardır. Örneğin Elektrik-Elektronik bölümünü okuyacaksanız sadece bu bölümün mesleki derslerini görürsünüz, Türkçe, Matematik vb. hiçbir kültür dersi almazsınız.

 

Gerekli ayrıntılar için okulumuz ile iletişime geçiniz.